Aktualno

 
 
 

Osebno zadovoljstvo in sreča

Osebno zadovoljstvo in sreča

03.06.2021

Katero in kakšno pot v življenju uberemo?

Vsak izmed nas v življenju hodi svojo pot. To pot hodimo v želji po iskanju smisla, sreče, ljubezni, varnosti, miru, notranjega zadovoljstva, svobode, itd.
Naše življenjske poti so zelo različne. Enkrat položnejše, drugič bolj strmejše. Enkrat mirnejše, drugič bolj razburkane. Enkrat svetle, drugič bolj temne. Enkrat rožnate, drugič bolj sive. Skratka vseh barv, vzponov in padcev. Predvsem pa vse z zelo veliko razpotij.

Ovire na naši poti, največkrat postanejo naša pot. Znotraj vsake ovire je možnost, da izboljšamo našo kondicijo.

-Ryan Holiday

Matematično opredeljeno je načrtovanje poti zgolj predvideno gibanje od točke A do točke B. Kdo torej načrtuje in vodi našo življenjsko pot od točke A do točke B?

Obstaja bistvena razlika v poti od točke A do točke B. Na eni strani je lahko to pot, ki je lahko nam lastna in na katero smo se napotili sami. Ali na drugi strani pot, kjer se prepustimo voditi in usmerjati brez lastnega nadzora ali samozavedanja.

Katero in kakšno pot v življenju bomo izbrali je naša lastna osebna odgovornost in je tako v največji meri odvisna samo in izključno samo od nas samih.

Za določitev smeri in načrtovanja naše poti pa je ključno, da ugotovimo, kje se nahajamo v tem trenutku; torej kje štartamo? Kaj predstavlja našo točko A? 

Pregled področij osebnega zadovoljstva

Vsak posameznik ima svoje vrednote, svoja stališča in svoja prepričanja. Posledično ima vsak svoje zavedanje glede tega, kaj mu v življenju pomeni več in kaj manj. Seveda je lahko v določenem trenutku življenja ena vrednota izpostavljena bolj, kot druga ( primer: v primeru zdravstvenih težav, bo naša prioriteta zdravje). Nekateri namenjajo največ časa svoji karieri, spet drugi živijo za svoje otroke, in tretji komaj čakajo na potovanja. 

4 glavna področja in vsebinski sklopi, ki pomembno vplivajo na naša življenja:

  • ZDRAVJE,
  • MEDOSEBNI ODNOSI,
  • DELO in
  • ZABAVA.

Pregled področij našega življenja je zelo pomembno in učinkovito orodje, ki se ga poslužujemo pri naših EQ treningih, EQ Retreat-ih in coachingih. Brez zavedanja kaj naše vrednote so in kaj jih "poganja" oziroma kje lahko svoje življenje izpopolnimo, je vsakršno površinsko delo na sebi brezpomensko in neučinkovito na dolgi rok.

Kakšno je moje osebno zadovoljstvo? 

Kaj kaže  "števec" zadovoljstva ? Kakšen je priokus? Počutje? Oceni in označi svoje zadovoljstvo glede na posamezna področja!

V kolikor vas zanima poglobljeno delo na sebi, zviševanje čustvene inteligence, ali preprosto ugotavljanje vaših vrednot in zviševanja zadovoljstva v življenju, nas kontaktirajte in z veseljem se vam bomo posvetili.

 

Živi osebno zadovoljstvo

 

Prijava na EQ Trening

Prijavite se na EQ Trening preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Nevro Inštitut Čustvena Inteligenca varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in pridobite inspiracijo ter koristne nasvete za osebno zadovoljstvo in uspeh!

O aktualnem dogajanju, nevroznanosti in čustveni inteligenci vas bomo obveščali na vaš e-poštni naslov enkrat mesečno.

    1. Nevro Inštitut Čustvena Inteligenca varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.