Aktualno

 
 
 

Blog

 
 
 • Nevroznanost v vodenju

  04.04.2022

  Veliko raziskav je bilo že opravljenih o tem, kakšno vodenje je uspešno. Zgodnje študije o vodenju so bile naravnane na odkrivanje osebnostnih lastnosti vodje, nadaljnjo prizadevanje pa je preučevanje razširilo še na telesne in socialne ter delovne značilnost. V zadnjih nekaj letih pa spoznanja v nevroznanosti nakazujejo, da smo na vodenje v nekaterih pogledih gledali omejeno in da je razumevanje vodenja še vedno pomanjkljivo.
  Več o ... Več »
   
 • Osebno zadovoljstvo in sreča

  03.06.2021

  Se kdaj ustavimo in vprašamo,ali smo s svojim življenjem zadovoljni, ali pa nas reka življenja zgolj premika naprej, dan za dnem? Ali se vam ne zdi bolje, da bi se tu in tam ustavili in vprašali, kaj si sploh želimo, in ali gremo v pravo smer?
  Več o ... Več »
   
 • Kako se soočiti s stresom in z anksioznostjo

  19.05.2021

  V tem blogu prestavljamo nov pogled na stres in anksioznost. Znanstveno je dokazano, da lahko s spremembo dojemanja stresa, spremenimo odziv našega telesa na stres. Anksioznost in stres sta v tem smislu samo reakcija, da se zbudimo in nekaj spremenimo. Pomenita klic po sprejemanju samega sebe.
  Več o ... Več »
   
 • Čustvena inteligenca in odnosi

  07.04.2021

  10 korakov do ustvarjanja zadovoljivih medosebnih odnosov. Tisto, kar nas osrečuje in dela bolj zdrave, so odnosi. Odnosi so naš vir sreče, inspiracije, zabave in uspeha.
  Več o ... Več »
   
 • Želite postati bolj asertivni?

  10.03.2021

  Če želimo postati bolj asertivni, bi bilo koristno vedeti, kaj to sploh je. Asertivnost je sposobnost, da glasno in odločno izrazimo svoje potrebe, misli in mnenja – tudi če to povzroča nasprotovanja, konflikt ali povzroči zavzetje stališča.
  Več o ... Več »
   
 • Razvoj koncepta čustvene inteligence

  16.02.2021

  Kako se je razvil koncept čustvene inteligence, čustvena inteligenca in modeli čustvene inteligence?
  Več o ... Več »
   
 • MEDITACIJA – pot v jasnost in ravnovesje

  21.01.2021

  Meditacija še nikoli ni bila bolj pomembna kot v sedanjem času. V vsakem trenutku smo stimulirani bolj kot si mislimo in več, kot smo sposobni. Praktično smo stimulirani na vsakem koraku. Dejstvo je, da na internetu ustvarjamo vsaka dva dni toliko informacij, kot smo jih do leta 2003.
  Več o ... Več »
   
 • Ste že slišali za lastnost, ki jo ima le kopica ljudi?

  02.01.2021

  Vam je vsega preveč? Preveč hrupa? Preveč interakcij? Preveč …preveč…Preveč? Hitro občutite lakoto? Prekomerno občutljivi na mraz/ vročino? Preveč utrujeni? Vam govorijo, da ste nevrotični? Ste preobčutljivi na zunanje dražljaje? Vam govorijo, da ste preobčutljivi?
  Več o ... Več »
   
 • MISLI USTVARJAJO ČUSTVA ali ČUSTVA USTVARJAJO MISLI?

  10.12.2020

  Ali so čustva človeštvo naučila razmišljati? Ali v prvi vrsti čutimo ali razmišljamo?
  Več o ... Več »
   
 • Opolnomočite se z NEUROCOACHING-om

  03.12.2020

  Si želite izboljšati svojo realnost? Da bi se končno sprejeli takšnega kakršni ste? Ali se spremenili? Da bi imeli nadzor nad svojim življenjem? Da bi se znali bolje soočati s stresom? Postati samozavestnejši? Si želite živeti izpopolnjeno? Boljših medosebnih odnosov? Biti boljši vodja/sodelavec? Opolnomočite se z neurocoaching-om!
  Več o ... Več »
   
 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in pridobite inspiracijo ter koristne nasvete za osebno zadovoljstvo in uspeh!

O aktualnem dogajanju, nevroznanosti in čustveni inteligenci vas bomo obveščali na vaš e-poštni naslov enkrat mesečno.

  1. Nevro Inštitut Čustvena Inteligenca varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.