Aktualno

 
 
 
 
Razvrsti po:
 
 • MEDITACIJA – pot v jasnost in ravnovesje

  21.01.2021

  Meditacija še nikoli ni bila bolj pomembna kot v sedanjem času. V vsakem trenutku smo stimulirani bolj kot si mislimo in več, kot smo sposobni. Praktično smo stimulirani na vsakem koraku. Dejstvo je, da na internetu ustvarjamo vsaka dva dni toliko informacij, kot smo jih do leta 2003.
  Več o ...
   
 • VISOKO SENZITIVNA OSEBA – Lastnost le kopice ljudi?

  02.01.2021

  Vam je vsega preveč? Preveč hrupa? Preveč interakcij? Preveč …preveč…Preveč? Hitro občutite lakoto? Prekomerno občutljivi na mraz/ vročino? Preveč utrujeni? Vam govorijo, da ste nevrotični? Ste preobčutljivi na zunanje dražljaje? Vam govorijo, da ste preobčutljivi?
  Več o ...
   
 • Evolucija možganov: Paul MacLean - TRIUNE MODEL MOŽGANOV

  10.12.2020

  MacLeanov model na podlagi evolucijskega razvoja možgane hierarhično razdeli na sledeče tri regije oziroma možgane: plazilski možgani (občutek), limbični možgani (čustva) in neokorteks (misli).
  Več o ...
   
 • MISLI USTVARJAJO ČUSTVA ali ČUSTVA USTVARJAJO MISLI?

  10.12.2020

  Ali so čustva človeštvo naučila razmišljati? Ali v prvi vrsti čutimo ali razmišljamo?
  Več o ...
   
 • Opolnomočite se z NEUROCOACHING-om

  03.12.2020

  Si želite izboljšati svojo realnost? Da bi se končno sprejeli takšnega kakršni ste? Ali se spremenili? Da bi imeli nadzor nad svojim življenjem? Da bi se znali bolje soočati s stresom? Postati samozavestnejši? Si želite živeti izpopolnjeno? Boljših medosebnih odnosov? Biti boljši vodja/sodelavec? Opolnomočite se z neurocoaching-om!
  Več o ...
   
 • Hipoteza somatskih markerjev - Antonio Damasio

  01.12.2020

  Antonio Damasio - hipoteza somatskih markerjev: Teorija o ekonomskem odločanju Antonio Damasio - The somatic marker hypothesis: A neural theory of economic decision
  Več o ...
   
 • Zakaj smo tako ČRNOGLEDI?

  11.11.2020

  Se vam zdi, da ste ves čas črnogledi (pesimistični) ? Ali se sprašujete, če smo ljudje po naravi črnogledi? Ste opazili, da se ljudje ponavadi osredotočamo na to, kaj nam je šlo narobe, namesto na tisto, kar je bilo vredu?
  Več o ...
   
 • Kako KRONIČNI STRES spremeni možgane?

  22.10.2020

  Kronični stres lahko vpliva na človekovo zdravje in duševno počutje. Zaradi virusa COVID-19 kronični stres po vsem svetu narašča. Raziskovalci preučujejo splošne in psihološke posledice kroničnega stresa na zdravje in predlagajo nekatere metode, ki jih lahko uporabimo za nadzor ravni stresa.
  Več o ...
   
 • Kako v 3. korakih SLABE NAVADE spremeniti v DOBRE NAVADE?

  09.10.2020

  Vsi ljudje imamo navade – ali se jih zavedamo ali pa na nas delujejo avtomatsko (»smo na avtopilotu«). «). Ene na nas vplivajo pozitivno, spet druge pa nas lahko na dolgi rok uničujejo. Še posebej sedaj, v današnjem svetu je pomembno, kakšne navade oblikujemo.
  Več o ...
   
 • Bar-On: EQ-i model & EQ-i 2.0 model

  08.10.2020

  Znanstveno empirična študija EQ-i modela & EQ-i modela čustvene inteligence, ki podrobneje predstavlja, opisuje in preučuje Reuven Bar-On model čustveno-socialne inteligence (ESI).
  Več o ...
   
 • PREDANOST - kako postati mentalno močan?

  16.09.2020

  Zakaj nekateri posamezniki dosežejo več kot drugi? Ali lahko zgolj talent in denar resnično uresničita sanje?
  Več o ...
   
 • SREČA & POGUM - kako ju živeti?

  10.08.2020

  Ko nam v življenju stvari ne štimajo, tako kot bi si želeli, se začnemo spraševati; Kako se osvoboditi in zadihati? Kako spremeniti svoje življenje? Kaj je sreča? kako jo doseči?
  Več o ...
   
 
Prikaži strani
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in pridobite inspiracijo ter koristne nasvete za osebno zadovoljstvo in uspeh!

O aktualnem dogajanju, nevroznanosti in čustveni inteligenci vas bomo obveščali na vaš e-poštni naslov enkrat mesečno.

  1. Nevro Inštitut Čustvena Inteligenca varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.